annonse
Mat
GODKJENT AV RUSSEN: Martin Fuglum, Sondre Berntsen Jørgensen, Anne Kari Smedås, Linn Ellevold, Anna Backman, Sigve Smedshammer, Theodor Hesselberg Lorentzen og Signe Ellevold Nytrøen gir pizzaen høy karakter. Foto: Tore Rasmussen Steien
GODKJENT AV RUSSEN: Martin Fuglum, Sondre Berntsen Jørgensen, Anne Kari Smedås, Linn Ellevold, Anna Backman, Sigve Smedshammer, Theodor Hesselberg Lorentzen og Signe Ellevold Nytrøen gir pizzaen høy karakter. Foto: Tore Rasmussen Steien
Tore Rasmussen Steien
Journalist

Søndag blir Troja det ferskeste tilskuddet blant tynsetrestauranter. I følge russen er det ingen grunn til å ikke ta turen.
  – Det var veldig godt, sier Linn Ellevold begeistret.

Troja inviterte ungdom til gratis pizza fredag og det tok ikke lang tid før lokalene var godt fylt opp med pizzasultne ungdommer. Ellevold og resten av russen rundt bordet satte pris på en god lunsj før de satte seg i russebilene på vei sørover til Lillehammer og fest. De tror også det var et lurt grep av den ferske restauranten.
– Det er lurt fordi de rekrutterer oss, sier Anna Backman.
– De kan godt gjøre det oftere, legger hun smilende til.

Kebab house er favorittplassen, men de mener helt klart Troja kan være et godt alternativ.

Vil være restaurant for voksne

Daglig leder Yilmaz Budakci forklarer at de ønsker å tilby god og skikkelig mat for voksne folk på ettermiddag og kveld. Han vil tilby kjøttretter som reinsdyr og storfe med gode sauser basert på greske og tyrkiske oppskrifter.
  – Jeg tror det kan fungere, sier Budakci som har mener tynsetbyen virker mer levende enn en del andre småsteder på samme størrelse.

For de som vil ha med seg barna men samtidig få litt ro lover han at et eget lekerom skal være på plass om ikke mange dagene.

I bardelen kommer Troja til å ha kafé og pub. Der blir det åpent utover kvelden og en gang i blant vil de arrangere fester med livemusikk.

Noe for ungdommen

For de som lurer så blir det pizza og kebab på Troja.
  – På grunn av mye ungdom satser vi også på kebab og pizza også, sier Budakci.

Han legger til at de satser på skikkelig kjøtt i kebaben og at de har en spesiell pizza for store grupper– Noe han tror er et savnet tilbud.
  – Vi lager en maxipizza. Da er det nok til alle, sier han.

Restaurantsjefen er en erfaren mann med restauranter i Tromsø og Elnesvågen i Fræna kommune. Han har med seg fire ansatte og regner med å ansette to til fortløpende.

troja3HAR TROA PÅ TYNSET: Yilmaz Budakci håper han kan drive litt lengre enn forrige restaurant som var i de tidligere lokalene til Østerdalsstua. Foto: Tore Rasmussen Steien

Tore Rasmussen Steien
Tore Rasmussen Steien
  • Ingen kommentarer funnet
annonse