annonse
Mat
INNBYDENDE: Du kommer umiddelbart i god stemning når du kommer inn på Waagans. Foto: Tore Rasmussen Steien
INNBYDENDE: Du kommer umiddelbart i god stemning når du kommer inn på Waagans. Foto: Tore Rasmussen Steien
Tore Rasmussen Steien
Journalist

MatTestvignettTynsetingen.no og kokk Håkon Magne Skjøren tester tynsetrestauranter, og vi starter med gode gamle Waagans bakeri. Waagans ble etablert i 1946, og stort sett alle nordøsterdøler har et forhold til bakeriet. Kokken kjenner også til bakeriet, men kan ikke huske sist han var der. Han lar seg umiddelbart imponere av fine og stilrene lokaler uten mange plakater med reklame og opplysninger. I tillegg synes han oppstillingen av maten er delikat.
  – Det er veldig innbydende, sier han og bemerker samtidig de vettuge prisene.

Les også: Ingen slakt, men ærlige vurderinger

Gode egne produkter

Klokken er tolv på en hverdag og bakeriet er fullt av folk i alle aldre uten at det fører til plagsom lang venting. Imøtekommende servitører i kassa kledd i matchende uniformer trekker opp helhetsinntrykket, men vi savner mulighet til å koble oss på trådløst nett.

 Waagans har bra utvalg av forskjellige rundstykker med gode pålegg som et godt presentert bak glassdisken. Selv om utvalget er bredt med mye fristende savner Skjøren et litt sprekere utvalg.
  – Det er litt lite fantasifullt, sier han men legger til at han skjønner at det også handler mye om hva kundene er interessert i og at det så klart ikke er noe poeng i å tilby mye ingen kjøper.

Når vi skal hente oss noe å drikke blir han mer imponert når han ser perlende blåbærdrikk og tyttebærdrikk fra Terroir Røros. Det viser seg snart at han ikke er like imponert over selve drikken, men han setter pris på at bakeriet tar det inn.
  – At de tør å ta inn nisjeprodukter det synes jeg er veldig stilig.

Rundstykkene er ferske og gode og både kokken og journalisten nyter maten.
  – Når jeg smaker de produktene her så er det veldig godt, sier han.
  – Så da er det litt rart at de velger å hente inn noen kjøpeprodukter, legger han til og viser til at servitøren forklarte at de hadde noen innkjøpte rundstykker.
– Det var ikke mange heller, så det er egentlig litt unødvendig, sier han og legger til at han er så godt som hundre prosent sikker på at kyllingsalaten er innkjøpt. Han savner hjemmelaget kyllingsalat– Noe som ville være en kjapp jobb og som hadde trukket opp smaken ganske betydelig.

Delikat Epledrøm

Utvalget av kaffe er bredt på Waagans og Skjøren setter pris på at de har investert i topp utstyr.
  – Jeg synes det er kjempeartig at de har skikkelig kaffemaskin, sier han.

Bakeriet gjør en god jobb med både espresso og cafe au lait. Ved siden av prøver vi oss på Tyske skiver og Waagans egen eplekake som de kaller Epledrøm. Vi trenger ikke smake på Napoleonskaka. Den vet vi er verdens beste. Journalisten husker at da daglige turer mellom Alvdal og Tynset var sjelden ble det alltid kjøpt med Napoleonskake fra Waagan under tynsetbesøk.

Også når det gjelder kaker har bakeriet godt utvalg uten å overraske på den kreative siden. Det hederlige unntaket er epledrømmen som er velsmakende og har en delikat og uvanlig presentasjon.waagansDELIKAT KAKE: Epledrøm er Waagans egen kreasjon og et fint tillegg. Foto: Tore Rasmussen Steien

En stødig klassiker

Konklusjonen er klar: Waagans er en klassiker med alt det innebærer. God mat, solid håndverk, fint sted, men bittelite kjedelig.
  – Jeg synes bakeriet i helhet er veldig bra, sier Skjøren og skjønner godt hvordan det har fått den status det har i hele Nord-Østerdal.

Tore Rasmussen Steien
Tore Rasmussen Steien
  • Ingen kommentarer funnet
annonse