annonse
Mat
KLAR FOR SMAKEN AV TYNSET: Håkon Magne Skjøren skal smake seg gjennom tynsetrestaurantene. Foto: Tore Rasmussen Steien
KLAR FOR SMAKEN AV TYNSET: Håkon Magne Skjøren skal smake seg gjennom tynsetrestaurantene. Foto: Tore Rasmussen Steien
Tore Rasmussen Steien
Journalist

Sammen med kokk Håkon Magne Skjøren vil Tynsetingen teste matserveringer i Tynset framover. Allerede mandag lover vi positiv omtale av en gammel klassiker.

Les også: Fullsatt festmåltid på Huldra

Mye spennende mat i Nord-Østerdal

Etter våre første besøk og ut fra kjennskap til matkulturen i Nord-Østerdal er Skjøren positiv til hva som finnes.
  – Det er veldig mye driftige folk rundt omkring, sier han.

Samtidig er det ikke til å skjule at de mest interessante serveringsstedene er de små og bortgjemte som kanskje bare er åpen om sommeren.
  – Det finnes noen sånne nisjeting som jeg synes er utrolig stilig, sier han.

Små restauranter rundt i kriker og kroker satser ofte litt mer kreativt og må anstrenge seg for å bli lagt merke til.
  – De som ligger langs veien og sentrumsnært blir ofte litt kjedelig.

Ingen slakt, men en ærlig vurdering

Hverken Skjøren eller Tynsetingen har ønske om å slakte noen restauranter. Vi er klar over at restauranter i Tynset har et annet utgangspunkt enn steder som Maemo og Bagatelle i Oslo, og de vil bli vurderte med det i bakhodet.

Likevel antar vi at alle som serverer mat i Tynset ønsker å gjøre en god jobb, og vi har tenkt å ta dem alvorlig. Vi vil gi skryt der det er fortjent og vi vil påpeke forbedringspotensial.

Erfaren anmelder

Håkon Magne Skjøren er kokk og bor i Folldal, hvor han de siste seks årene har drevet Brehaug Matopplevelse. Han tilbyr gourmetcatering hvor enn du ønsker det. Om du vil ha en hyggelig vennekveld med en tiretters gourmetmiddag på hytta eller en enkel treretters til 140 i samfunnshuset hvor som helst i Fjellregionen er han klar.

Skjøren er utdannet på kokkelinja ved Nord-Østerdal videregående. Han hadde lærlingetida si på cruiseskipet SS Norway før han i omtrent to år jobbet på Bar og Restaurant på Maiorstuen etterfulgt av Grand Café i Oslo. Han ble soussjef (daglig kjøkkensjef) før han sluttet ved Grand Café for å reise rundt i Filipinene og jobbe på forskjellige restauranter. Deretter var han en liten tur tilbake i Norge og jobbet som kokk på Bagatelle i cirka ett år før turen gikk til Marbeia i Spania og The Pepper Room. For seks år siden kom han tilbake til hjembygda for å starte sin egen virksomhet og for å forberede seg på å ta over drifta av Breisjøseter etter foreldrene sine.

Les også: Breisjøsetra – barnas favoritt i fjellet

Vi er sikre på at han vet hva han snakker om når han vurderer restauranter. Siden han satser på gourmetcatering mener vi også han ikke vil være i direkte konkurranse med noen av de restaurantene vi vurderer.

Tore Rasmussen Steien
Tore Rasmussen Steien
  • Ingen kommentarer funnet
annonse