annonse
Kultur
IMPONERTE: Maia Reppe sang blant annet "Solveigs sang" av Edvard Grieg på en imponerende måte. Foto: Erland Vingelsgård
IMPONERTE: Maia Reppe sang blant annet "Solveigs sang" av Edvard Grieg på en imponerende måte. Foto: Erland Vingelsgård
Erland Vingelsgård
Redaktør/Journalist

Maia Reppe er i ferd med å bli en stor sanger. 20-åringen fra Alvdal sang sammen med Alvdal barnekor, som hun sjøl har ledet. Hun sang Solveigs Sang sammen med Alvdal-Tynset Janitsjarkorps og hadde to egne nummer fra Edvard Griegs Haugtussa, akkompagnert av Steinar Brekken på flygel.

kviknehornmusikk010516MESSING: Kvikne Hornmusikk leverte gode toner på messinginstrumentene etter tre år i dvale. Nå er det Sverre Stenløkk som dirigerer. Foto: Erland Vingelsgård

Comeback av Kvikne Hornmusikk

Kvikne Hornmusikk har gjenoppstått etter tre år i dvale. Sverre Stenløkk, som er rektor ved Rennebu kulturskole, har dirigentansvaret. Han har vært dirigent for Kvikne skolemusikk ei stund, og i oktober var det vilje til å dra i gang igjen hornmusikken. Så sagt, så gjort.

– Vi har øvelser i de to orkestrene på samme kveld, og noen av de eldste i skolemusikken stiller også i hornmusikken. Det er med å styrke rekrutteringa til hornmusikken, sier Sverre Stenløkk til Tynsetingen.no.

Sjarmerende barnekor

Alvdal barnekor imponerte også. Koret har deltakere fra første til fjerde klasse og de imponerte stort under ledelse av Turid Camilla Tollan Dalseng. De kjørte seks ulike innslag, fra «Velkommen til den levende skogen» av Geir Willard og Geir Karseth til «Grevling i taket» av Lorentzen og Dolmen. Barnekoret er noen store sjarmører.

alvdalbarnekor010516SJARMERTE: Alvdal barnekor både imponerte og sjarmerte publikum. Her er Petra Skovro Bjørsagård og Maia Reppe solister i "Grevling i taket". Foto: Erland Vingelsgård

Storkorps i storform

Etter pause kom storkorpset og det var i storform. Med ei solid besetning bød Alvdal-Tynset Janitsjarkorps på solide innslag. De startet med ouverturen «Orpheus i Underverdenen» med sterke soloinnslag av på klarinett og fløyte. Vokalist Maia Reppe er nevnt, og stororkesteret fortsatte i god stil fram mot allsangen av «Kom mai du skjønne milde».

alvdaltynsetjanitsjar010516MAJESTETISK: Alvdal-Tynset janitsjarkorps under ledelse av Leif Martin Kristoffersen imponerte under konserten søndag kveld. Foto: Erland Vingelsgård

Hyllet Torbjørn Nerby

Korpsets leder Kirsti Dølhaug Reinertsen hyllet flere av de sentrale deltakerne. En veteran ble også hedret, nemlig Torbjørn Nerby, som måtte gi seg i fjor etter 53 års tjeneste. Han fikk en velfortjent gave og blomster for innsatsen.

nerbytorbjørn010516VETERAN-HYLLEST: Torbjørn Nerby ble hyllet av dagens leder Kirsti Dølhaug Reinertsen for sine 53 år i Tynset janitsjarkorps. Foto: Erland Vingelsgård

Erland Vingelsgård
Erland Vingelsgård
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse