annonse
Kultur
I BUSAN: Karoline Strømshoved fotografert av Joochan Kim i Sør-Korea.
I BUSAN: Karoline Strømshoved fotografert av Joochan Kim i Sør-Korea.
Erland Vingelsgård
Redaktør/Journalist

Nå er hun nettopp kommet hjem fra en turné i Sør-Korea. Der har hun spilt sammen med vennen og musikeren Ask T. Borgen fra Trondheim. De spilte storbyen Seoul, hovedstaden i Sør-Korea, samt Busan og Okpo. På denne turnèen har de spilt to, men ellers har de noen ganger spilt med en trommis som heter Bård Jønland Berg som går på Norges musikkhøgskole.

Ask Carol

– Ask Carol heter bandet som har sin opprinnelse i fornavnet til Ask og Karoline. Det er et voksende indirock-miljø. Vi er såpass nye i dette gamet og ønsket å teste ut andre folk enn dem vi kjenner. Indirock er en forkortelse for indipendent music – uavhengig musikk. Det er vel litt innafor amerikana poprock, vi har begge to sans for Jimi Hendrix og Led Zeppelin, altså gammel soul, forklarer Karoline Strømshoved.

Begynte som gitarist

– Hvordan startet karrieren din som musiker?
  – Jeg begynte ganske tidlig med mange aktivieter, spilte trombone, håndball, fotbakk og gikk på ski, men egentlig var jeg mest interesser i å spille gitar. Jeg brukte alle konfirmasjonspengene til å kjøpe gitar, forklarer Karoline.

– Spilte du i band på Tynset?
  – Jeg gikk musikklinja ved Nord-Østerdal videregående skole, deltok på ungdommens kulturmønstring og spilte litt i funkband. Jeg var litt sent ute. Jeg spilte med noen tynsetinger, men sto alltid i bakgrunnen som gitarist, forklarer Karoline Strømshoved.

I 2014/15 begynte Karoline også å synge.

– Jeg har alltid hatt lyst til å synge, men det har tatt litt tid.

Betyr dette at du er blitt musiker på heltid?
  – Jeg har vært det mer eller mindre en tid med litt andre aktiviteter på sida. Jeg har prøvd meg som musiker i Oslo, har gått musikkvitenskap tre år i Trondheim og før der musikkfolkehøgskole i Agder. Der traff jeg Ask. Jeg begynte også på et masterstudie, men det er ikke blitt så mye av. Nå driver jeg som frilanser, gitarlærer og litt personlig assistent for å tjene penger.

Flere turnéer

– Jeg liker å ha det litt fritt. Vi har tenkt å satse alt på dette. Det virkelige musikklivet begynte vel i mai i fjor da vi sa opp jobbene våre og dro på hytta og skrev musikk. Så reiste vi en måned i USA og besøkte diverse gitarbutikker.

– Hvor går ferden videre?
– Vi ønsker å gå i studio. Vi har søkt om penger til studioinnspilling. Alternativet er at vi må tjene penger sjøl for å produsere det. Vi lagde de siste låtene mens vi booka inn konserter og gikk på scena for å prøve ut musikken. Nå blir jobben å finne en fast bassist og en trommis. Jeg har lyst til å reise på turne til Filippinene, fordi jeg er halvt filippinsk. Har også lyst til å reise tilbake til USA og å reise litt her hjemme i Norge, sier Karoline Strømshoved.

askcarolDUO: Karoline Strømshoved spiller i Busan i Sør-Korea sammen med Ask T. Borgen. Foto: Boochan Kim

Erland Vingelsgård
Erland Vingelsgård
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse