annonse
Kultur
DRIKKE: Pushwagner mente FRAK-gutta trengt litt drikke. Her er det Tore Reppe som får en slurk. Foto: Erland Vingelsgård
DRIKKE: Pushwagner mente FRAK-gutta trengt litt drikke. Her er det Tore Reppe som får en slurk. Foto: Erland Vingelsgård
Erland Vingelsgård
Redaktør/Journalist

Pushwagner syntes musikerne fortjente litt drikke fra Cola-flaska si. Det ble en liten sup på både Olav Kjernmoen og Tore Reppe. Han tok et lite show foran publikum før han tok seg en liten tur ut.

Henning Nybakken

Neste etappe var Galleri Elgen, som han fikk inspisere foran lørdagens store utstillingsåpning. Han ankom sammen med sin manager Stefan Stray og Henning Nybakken, som har jobbet hardt for å få Pushwagner til Tynset. Der tok han seg god tid til en prat med Tynsetingen.no.

Tynsetingen.no får intervju med PushwagnerTynsetingen.no fikk intervju med Pushwagner.

– Åssen er det å komme til Tynset?
  – Det er på landsbygda jeg hører til. Folk her har beina på jorda, kanskje fordi det ligger så høyt, spøker Pushwagner. Han er ikke helt fremmed på Tynset. På 80-tallet bodde han et år på Røros, og da var han innom Tynset.

– Jeg lagde noen særskilte bilder da jeg var på Røros, ship o hoi-bilder. Jeg husker forresten den trivelig lensmannen på Røros den tida da jeg bodde i Svenskveien.

– Hva er det som gleder deg ved kunsten?
  – Det er at folk liker den og kjøper den, sier Pushwagner.

Ferskt silketrykk

Den kjente kunstneren på 76 år er ikke den enkleste å intervjue. Har legger ikke ut så mye om bildene han har laget. Men når vi spør om å ta et bilde ved siden av et av maleriene, gjør han det gjerne ved det typisk Pushwagner-bilde: We are secure. Pushwagner tar seg også god tid til å signere bøker til de få som har møtt opp for å ta imot han på fredagskvelden. 

Stefan Stray synes at Pushwagner skal stå på kne ved siden av det nye silketrykket de har med seg til Tynset-utstillinga  når Tynsetingen.no ønsker et bilde med det nye silketrykket. Det er så nytt at fargene så vidt har tørka. Han var sprekere før som idrettsmann, sier Stray.

Tennis og terrengløp

– Jeg spilte tennis og deltok blant annet i junior-NM og spilte double med Arne Melander, som senere ble tennispresident. Da spilte vi mot Ketil Lund som senere ble høyesterettsdommer og Torvald Moe, som senere ble departementsråd. Jeg løp også 1500-meter for Gjerpen, sa var både Storelvmo og Ellefsæter med, minnes Pushwagner. Stefan Stray konstaterer at Pushwagner valgte et annet livsløp enn de unge idrettstalentene.

Fra Tynset til New York

– Du skal ha utstilling her på Tynset i sommer, hvor blir den neste?
– Det er New York i august, sier Pushwagner. – Han vant ei konkurranse der borte i 1988, legger Stefan Stray til.

– Har du en hilsen til Tynset?
– Stå på, hilsen Terje.

Kunstnernavnet er Haiton Pushwagner, mens fødenavnet er Terje Brofos.

PS: Utstillinga åpner 13.00 i dag, lørdag.

IKKE HELT TØRT: Pushwagner på kne ved siden av det rykende ferske silketrykket som han hadde med seg til Tynset fredag. Foto: Erland VingelsgårdIKKE HELT TØRT: Pushwagner på kne ved siden av det rykende ferske silketrykket som han hadde med seg til Tynset fredag. Foto: Erland Vingelsgård

pushhenningGOD HJELPER: Henning Nybakken har laget rammer som Puswagner setter stor pris på. Foto: Erland Vingelsgård

pushlikerdetteTYPISK PUSHWAGNER: Kunstneren liker godt dette bildet. Foto: Erland Vingelsgård

Erland Vingelsgård
Erland Vingelsgård
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse