annonse
Kultur
KRAFTIGE STEMMER: Det runger i veggene når Mannskoret stemmer i, men stemmene blir beskjedne når Lars Eggen slipper seg løs. Alle foto: Tore Rasmussen Steien
KRAFTIGE STEMMER: Det runger i veggene når Mannskoret stemmer i, men stemmene blir beskjedne når Lars Eggen slipper seg løs. Alle foto: Tore Rasmussen Steien
Tore Rasmussen Steien
Journalist

Svisker har fått et dårlig rykte i musikksammenheng. Mannskoret Ljom synes det er ufortjent.
  – Vi ser det litt annerledes, sa konferansier Kjell Sigurd Stenersen.

Søtt er godt

Selv om sviskene ofte er søte melodier med sentimental tekst som er spilt mye betyr ikke det at de er dårlige, og mannskoret ønsket å servere en sviskekompott av sine favoritter fra operaer, operetter, musikaler og filmer. Sammen med Lars Eggen, som hadde flere egne numre og som trådde inn som solist sammen med koret, pianist Eva Holm Foosnæs, som også fikk et solonumer bak pianoet, og dirigent May Synnøve Åvik framførte de deretter mange klassiske melodier. En nær fullsatt Tronsal fikk servert alt fra «Fangekoret» av Verdi til Elton Johns «Can you feel the love tonight?» samt flere norske og skandinaviske storslagere som Vinjesangene av Grieg og «Til havs» gjort kjent av Jussi Björling. Fra Händels Rinaldo trakk Stenersen fram en tekstlinje som godt beskriver sjangeren: "La meg få gråte over min grusomme skjebne" .

Ljom1FANGER: Mannskoret startet som fanger, men endte i dress. Dirigent May Synnøve Åvik bak pianoet.

Humor og følelser

Både Eggen og konferansieren var i godt humør og publikum fikk historiene bak musikkverkene og gode kommentarer på kjøpet. Stenersen introduserte blant annet Händels Xerxes med å forklare at den ofte ble framført av kastratsangere.
– Men heldigvis for Lars er den også laget for annet stemmemateriale.

Eggen var også kjapp med kommentarene, men levde også opp til materialet da han introduiserte «My way» av Frank Sinatra med en rørende epistel om sin bestefars glede av å synge i Mannskoret Ljom.

Til tross for en mektig servering var det ikke et utslitt publikum som svarte sangerne med ivrig applaus for hvert nummer og stående applaus til slutt.

ljom3PAR I MUSIKK: Paret Lars Eggen og Eva Holm Foosnæs hadde noen numre uten koret.

ljom6RUNGER I SALEN: Mannskoret Ljom er en stor gjeng med sterke stemmer.

ljom5

Tore Rasmussen Steien
Tore Rasmussen Steien
  • Ingen kommentarer funnet
annonse