annonse
Fritid
FISKEFESTIVAL: KVikne er klar for ny fiskefestival 25. og 26. juni. Foto: Fiskefestivalen
FISKEFESTIVAL: KVikne er klar for ny fiskefestival 25. og 26. juni. Foto: Fiskefestivalen
Erland Vingelsgård
Redaktør/Journalist

– Vi har hatt fluesoner tre år, og det er få fluefiskere som bruker mye areal. De er også genuint interesserte og forsyner seg grovt av premiefatet. Mange føler det slik at proffene tar premiene, sier Hallvard Mjøen, leder for fiskefestivalen.

Han legger til at det kunne være ei egen fluefiskeklasse, men det er for få deltakere til å rigge opp en anstendig premie.

Tre ulike klasser med store premier

– Nå har vi tre klasser som konkurrerer på stangfiske med mark, spinner eller sluk.

Klassene er barn og ungdom opp til 15 år, familieklasse og seniorklasse. I seniorklassa er hovedpremien en tur til Grønland med verdi 20000 kroner, familieklassa har en førstepremie på et 10000 kroners gavekort og barneklassa et gavekort på 4000 kroner. Vi kunne da gjerne hatt en egen flueklasse, men det er ikke økonomi til en stor premie når det er bare noen få, konstaterer Mjøen.

Aktivitetshelg

Norsk Ørretfiskefestival er utgangspunktet for mye aktivitet på Kvikne helga 25. og 25. juni.

– Mange lag og foreninger på Kvikne er med på arrangementet. Vårt poeng er å legge til rette for at alle kan gjøre dette til en fest: idrettslaget, skiskyttergruppa, sangkoret og samfunnshuset. Vollan er blitt hovedarenaen, og det fungerer veldig bra, sier Mjøen. Lørdag er det både fiske-quiz og fest etterpå. «Full Vræng» spiller gratis for oss. Det er godt voksne karer fra Kvikne.

Andeslepp

Søndag er det Vollanmartnan med mange ulike aktiviteter.

– Fiske og premieutdelinga er noe av høydepunktet. Vi har det tradisjonelle andeløpet, som bygger på loddsalg. Folk kjøper et lodd for 100 kroner og da slippes det tilsvarende antall ender i Orkla. Den anda som kommer fortest til mål, vinner. Loddkjøperen sitter da med en premie på 25000 kroner. Vi har solgt sånn 700-800 lodd, forteller Hallvard Mjøen.

– Vollan fungerer veldig godt som festivalarena. Der kan folk møtes og kose seg med aktiviteter og mat og drikke. Flere lokale håndverkere og matprodusenter har stand på Vollan. I år har vi også et nytt opplegg for ungene, med natursti, legger Mjøen til.

fiskekonk andesleppANDESLEPP: En av de store hendelsen er andeslepp i Orkla. Foto: Fiskefestivalen

Erland Vingelsgård
Erland Vingelsgård
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse