annonse

Notiser

Jørn NY
Det var 16 spillere som tok turen til Trondheim for å spille treningskamp mot Sverresborg. Gjestene havnet under, men mål fra Lars Emil Enget og Jørn Ligård (bildet) sørget for 2-1 ledelse til pause. Bare noen få minutter ut i andreomgangen utlignet trønderne til 2-2. Omtrent fem minutter senere glipper det igjen i årets andre treningskamp, og Sverresborg leder igjen kampen. Denne gangen 3-2. Tynset kom seg til noen sjanser, og Erling Kleppo Vangen kunne ha satt utligningsmålet, men isteden økte vertene til 4-2 minuttet etter. Det endte til slutt med et 5-2 nederlag for Mads Lunds gutter.

Anna Vangen Lunåsmo gikk inn til en fin 18. plass på 5 km fristil under Norgescupen i langrenn for junior i Holmenkollen fredag. Konkurransen fortsetter med sprint lørdag og 7,5 km klassisk søndag.

glåmtun

Under Femundløpet gikk Neby vel og Nebybruas venner sammen om å lage kafé i lokalet Glomtun på Neby lørdag 10. februar. Dørene ble åpnet klokken 12.00 og kafeen var raskt full av kaffetørste turgåere og godtfolk som ville treffe andre og gi en slant til Neby bru. De holdt åpent til klokka 21.00. Alle inntekter fra kafeen gikk uavkortet til Neby bru, og da kassa ble talt opp på kvelden kunne de konstatere fantastiske 10.000 kroner til denne gode saken! Foto: Privat

pensjonistpartietGJENVALGT: Vidar Westgård (til høyre) er gjenvalgt som leder i Tynset Pensjonistparti, og til venstre ser vi kommunestyrerepresentant Odd Arne Dalsegg. Foto: Erland Vingelsgård

Vidar Westgård er gjenvalgt som leder i Tynset Pensjonistparti, som nylig hadde årsmøte. Odd Eirik Resell ble gjenvalgt som sekretær og kassere, mens styremedlem Camilla Jakubecz ikke var på valg. Styremedlem Nils H. Øian ble gjenvalgt for to år, mens Thore Kleffelgård ble gjenvalgt som vara for to år. Westgård konstaterer at de har to kommunestyrerepresentanter og leder i kontrollutvalget, Odd Eirik Resell.

Brannvesenet rykket ut til 48 komfyrbranner i Hedmark i 2017. Det er 17 flere enn i fjor. Brannvesenet oppfordrer alle til å installere komfyrvakt.
LES MER HER

Ved søknadsfristens utløp har 11 personer meldt seg interessert i stillingen som lærlig dataelektroniker i Tynset kommune. Disse er: Håkon Andrå,  Ilseng, Adrian Auke, Åsnes Finnskog, Aleksander Enget, Trondheim, Magnhus Halvorsen Sjøblom, Rena, Kristian Knutsen, Os i Østerdalen, Christian Liadal, Tynset, Lars Mikael Myhr, Røros, Patipan Phetmuenwai Master, Namnå, Ola Salin, Kolvereid, Jonas Storslett, Meldal og Oliver Utno, Tolga.

I dag er det Valentinsdagen – og FIAS kommer med gode tips som kan redde den gode stemningen i heimen under oppussingsprosjekter – og oppfordrer samtidig folk til å gå på kino og se nyinnspillingen av den legendariske norske filmen «Norske byggeklosser». LES MER HER

Da Brydalen Ungdomslag bygget tribunen til Høgget fikk de dispensasjon for å ha tribunen i Spekehogget, som er LNF-område, i to år med mulighet for forlengelse to år av gangen i ti år. Nå søker de om en ny periode med dispensasjon.
  – Vi har fått til et flott kulturarrangement som har satt Brydalen på kartet, gitt Tynset positiv reklame og satt spor etter seg i hele regionen. Vi er stolte av arrangementet vårt og er svært fornøyde med samarbeidet med Tynset kommune, skriver de i søknaden.  LES OGSÅ: Fylkesmannen stopper ikke planene i Spekehogget

kvikneveg 1

Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen kom ikke med noe konkret svar omkring gang- og sykkelveg på Kvikne da han ble utfordret av Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum. Sp-representanten fra Hedmark spurte statsråden om han vil prioritere gang- og sykkelvegen på Kvikne i forbindelse med de statlige bevilgningene til gang- og sykkelveger i Nasjonal transportplan for 2018-2023. I svitt svar viste statsråden til Statens vegvesens arbeid som skal være klar i løpet av denne måneden.

Utforkjøring

Et utenlandsk vogntog som fikk sleng skapte kilometerlange køer på riksveg 3 sør for Alvdal mandag kveld. Les mer her

Musikkandakt på norsk og sørsamisk
Notis publisert:

Onsdag kveld arrangeres det en spesiell musikkandakt i Tynset kirke, hvor alt skal foregå på  norsk og sørsamisk. Tema er «Sørsamiske og norske  stemninger», og primus motor i arrangementet er kantor Karin Eline Hartviksen. Hun opplyser at det blir instrumentalmusikk, opplesning av dikt og bibeltekster,  samt salmesang. Flere aktører skal bidra. Det blir også visning av stemningsfulle naturbilder.

Fra 17.- til og med 19. februar arrangerer Tron ungdomssenter leir for barn på  3.- 7. trinn. – Vi planlegger en morsom og spennende leir for barn fra hele Fjellregionen,  noe vi på Tron ungdomssenter har holdt på med i snart 50 år, sier Niels Westphal. På leiren blir det masse ulike aktiviteter både ute og inne. Blant annet aking i dødisgropa, snøhulegraving, bål og underholdningskveld hvor leirdeltakerne selv står for underholdningen. I tillegg er det masse tid til leke og bli kjent med hverandre. Temaet på leiren vil være hvorfor påske. Det er fortsatt ikke for sent å melde seg på, noen ledige plasser er det. Så kontakt ungdomssenteret om dette passer og frister.

Synne Bronse
Synne Moen Bredalslien, Tynset idrettsforening, avsluttet NM junior allround på skøyter i Asker med bronsemedalsje på 3 000 meter. Sammenlagt ble 18-åringen, som du ser til høyre på bildet over, nummer fire.

Lørdag ettermiddag skal Tynsets damelag i håndball igjen gjøre et forsøk på å plukke poeng. Denne gang er det hjemmekamp i Tynsethallen, og motstander er Heimdal. I utgangspunktet er dette en meget vanskelig oppgave for hjemmelaget, men vi håper de snart kan plukke poeng igjen. Det er lenge siden sist.

Terje Hylen søker om tilskudd på 113 025 kroner fra Tynset kommune. Tilskuddet skal benyttes i forbindelse med gjenåpning av Circle K på Kvikne og til etablering av Kvikne Autosenter AS.  Det innstilles på å bevilge 50 000 kroner. Formannskapet skal behandle søknaden 15. februar.

Styreleder i Coop Røros, Jon Indseth forteller til retten.no at Coop Røros SA er i en økonomisk situasjon som tilsier at de må søke partnerskap med et større samvirkelag for å kunne opprettholde og styrke posisjonen som en av de største og viktigste handels- og samfunnsaktører i Røros. Videre sier han at det er startet fusjonsforhandlinger med Coop Midt-Norge. Dermed ser det ikke ut til at det blir noen forhandlinger med Coop Oppdal SA om en fusjon, slik sistnevnte åpnet for.

Hamza Sarhan, bosatt i Alvdal, søker om 150 000 i støtte fra Tynset kommune. Tilskuddet skal benyttes i forbindelse med etablering av butikk med mat beregnet på innvandrere, og butikken skal ligge kjøpesenteret Amfi sine lokaler. Etableringen har et totalbudsjett på kr 368 700, der 200 000 kroner er avsatt til innkjøp av varelager. Søker ønsker etableringen, både for å skape sin egen arbeidsplass, men også fordi det nå bor langt flere innvandrere i regionen enn det som var tilfelle noen år tilbake i tid. Her er rådmannens innstilling: Søknaden om støtte til etablering av butikk med mat for innvandrere imøtekommes med 75 000 kroner. Beløpet dekkes av næringsfondet og kan utbetales når dokumentasjon på faktiske utgifter foreligger.

MESTER: Gaute Kvittum Nytrøen trakk det lengste strået til slutt og vant KM-tittelen på fellesstart i Vingelen lørdag. Foto: Ivar ThoresenGaute Kvittum Nytrøen på Nord-Østerdal SSK lag 1 tok stafettbronse i junior-NM klasse M17-18.
Tynsetingen gikk sammen med osingene Jørgen Solhaug Sæter og  Eirik Horten og Kristoffer Sverdrup fra Dombås.
Det var tett i teten og laget kom inn 24 sekunder etter vinnerne i Sør-Trøndelag SSK1.

Midt-Hedmark brann- og redningsvesen har ansatt Trond Joar Kjenstadbakk som brannsjef. Han tiltrer 1. mai 2018. Kjenstadbakk har utdanning fra Forsvaret og har over 30 års arbeidserfaring fra forskjellige roller, både militære og sivile, i Forsvaret.
I perioden 1. februar til 1. mai 2018 er nåværende leder forebyggende avdeling, Knut Bjørnseth, konstituert som fungerende brannsjef.

Nav Tynset har søkt om, og fått, prosjektmidler fra Arbeids- og velferdsdirektoratet til tiltaket: «Utvikling av Nav Tynset sine tjenester med særlig fokus på bistand til innvandrere fra utenfor EØS». Prosjektet er planlagt å være to-årig og følgende personer har søkt: Cathrine Berger, Elverum, Astrid Brennmoen, Røros, Monika Dirgelaite, Tynset, Bartosz Dobrowolski, Alvdal, Gunn-Hilde Kristoffersen, Røros, Britt Bakken Løvlien, Elverum, Iselin Krey Mikalsen, Tynset, Zarko Pejovic, Tynset, Kristina Poteliune, Røros, Ole Andreas Thomasgaard, Tynset, Elin Trøen, Rendalen og Betina Veslehaug, Kvaløya. I tillegg har en søker, en kvinne på 50 år, fått sitt navn unntatt fra offentlighet.

annonse