annonse

Notiser

Politibil i utrykning. Foto: Ivar Thoresen

Politiet gjennomførte fartskontroll på Kvikne torsdag. Det ble utstedt fem forenkla forelegg, og i tillegg ble et førerkort beslaglagt. Høyeste hastighet var 93 kilometer i timen i 60-sona. Foto: Ivar Thoresen.

Kjersti Aasgård, Vingelen og Wenche Brohaug, Tynset er tilbudt jobb som NAV-veiledere i Tynset kommune.

Joakim Verdich fra Arendal er tilbudt stillinga  som ny driftsleder ved IKT Fjellregionen IKS. 

STENGT VEG: Stor jordmasser raste over vegen mellom Mosvollan og Vollenget i Kvikne i helga. Foto: Kari Nystuen/Kvikne no.

Det kraftige regnværet sist fredag utløste trolig jordraset på vegen mellom Vollenget og Mosvollan i Kvikne. Som vi ser på bildet var det umulig å komme fram etter at de store jordmassene fløt over vegen. Denne vegen er fortsettelsen av vegen fra Vollan og nord-vestover mot Stai-grenda på andre sida av Orkla der riksveg 3 går gjennom  bygda. Vegen er ikke åpen for motorisert ferdsel, men brukes som gang- og sykkelveg. Foto: Kari Nystuen/Kvikne.no

En utenlandsk bil kjørte av riksveg 3 på Kvikne fredag morgen. Ifølge politiet var det to personer i bilen, og begge var ute av bilen da politiet ankom stedet. Politiet fastslår at det ikke var noen personskader og ingen trafikale problemer. 


Rundt klokken 14.50 mandag stanset politiet en mannlig traktorfører i Tynset. Føreren kjørte uten gyldig førerkort, og politiet anmeldte vedkommende. 

Politiet med laserkontroll i 50-sona på Rv. 3 ved prestegarden i Alvdal. Foto: Ivar Thoresen

Utrykningspolitiet hadde laserkontroll på Kvikneskogen fra klokka 18.30 til 22.00 tirsdag kveld. Det ble utstedt 12 forenkla forelegg. I tillegg ble en fører fratatt førerkortet for å ha kjørt i 142 kilometer i timen i 80-sona. Normalt gir en slik hastighet fengselsstraff. (Illustrasjonsfoto)

Like etter klokka åtte tirsdag kveld var V73-finalen på bane over. Og Tynset skytterlags Karstein Skundberg lå an til å klare fullt hus, 350 poeng, helt til siste skudd ble anvist. Men da ble det anvist en 9,9, og dermed endte Karstein på 349 poeng. I dette selskapet er det kun 350 som gjelder skal en slåss om tetplassen. Men uansett, bra levert, Karstein!

A
Det var ikke bare Torgeir Graneng (til høyre) som skjøt til poengsummen 242 av tynsetskytterne under baneskytinga på Landsskytterstevnet tirsdag. Også Einar Westum slo til med dette gode resultatet. Einars søster, Eline, skjøt sin baneskyting i juniorklassen og endte på poengsummen 243. Også Markus Trøan Lillebo, som skyter i samme klasse som Eline, gjorde unna sin baneskyting med poengsummen 216.

I dagens 1/8-delsfimale møtte Tynset sin overherredømme. I kampen på Rustad ble de rødkledde utspilt av Ridabu 1, og allerede til pause sto det 3-0 i Tynsets disfavør. Over i den andre omgangen hevet østerdølene seg betraktelig, og fikk mer og mer tak på kampen. Uansett uteble scoringen og Tynset tapte 4-0 etter en sen scoring av Ridabu. Det vil si at G19 sitt cupeventyr er over for denne gang.


Med scoringer av Sondre Bjørnset, Børge Modell og Vegard Fjæran er Tynset G18/19 klare for en ny kamp i B-sluttspillet. De hadde bra kontroll i onsdagens kamp mot Ridabu, men måtte uansett ty til ekstraomganger og golden goal. I første ekstraomgang scoret Vegard Fjæran det avgjørende målet for Tynset. Ridabu var hissige og fikk to røde kort i løpet av kampen. Senere i dag, klokken 15.30 på Ekeberg, møte de rødkledde Klebe SK til dyst. 

Tynset sitt G19 lag tapte også den siste kampen i gruppespillet i Norway Cup. Den tapte de 3-0 mot raske og gode ghanesere på laget Lizzy FC. Det gjør at de rødkledde guttene står uten poeng etter de tre gruppespillskapene, og for deres del er det duket for B-sluttspill i morgen. 

politibil

I alt fire personer ble kjørt til Tynset sjukehus etter ei utforkjøring på riksveg 3 ved Hanestad tidlig torsdag morgen. Politiet meldte klokka 05.58 om at en enslig bil hadde kjørt ut av vegen og fire personer var involvert. En snau time senere meldte politiet om at fire personer var kjørt til Tynset sjukehus for behandling/kontroll. To fremsto som lettere skadd, mens to barn fremsto som uskadd. Riksveg 3 er åpen for trafikk.

Savalen Cup, leder i Tynset idrettsforening Bjørn Tore Grutle sammen med Mali Hagen Røe, TIF Håndball

Rådmannen har bevilget 20 000 kroner i tilskudd til årets håndballturnering Savalen Cup. Håndballgruppa i Tynset IF søkteom 50 000 kroner,  men næringskonsulent Bernt Robert Hansen viser til at det har vært normalt å gi 20 000 kroner i støtte til denne virksomheten. På bildet ser vi lederen i TIF, Bjørn Tore Grutle, og medlem i arrangementskomiteen, Mali Hagen Røe. Foto: Jan Kristoffersen.

Tynset jeger og fiskerforenings, Marting Hugubakken Nesseth, skjøt til 38. plass totalt da finalen i elgbane-NM ble avgjort lørdag. A-skytter Martin endte på 143 poeng, etter en finale som ga 22 poeng. Hele fire skyttere klarte fullt hus, og det endte med omskyting om NM-tittelen. Og den vant Magne Holmbru, Høland. Mesterskapet ble arrangert i Dalsbygda.

Mange skyttere brukte helgens Østerdalskarusell på Tynset som siste oppladning til kommende ukes NM i elgskyting i Dalsbygda. Thomas Sæteråsen fra Sørskogbygda vant Østerdalkarusellen etter omskyting mot Daniel Lavrandsen. Se hjemmesiden til Tynset JFF for resultater.

Statens vegvesen har ingen store innspill til kommunens reguleringsplan for området rundt Sjukehusveien, Arnemoveien og Skolegata, men påpeker noen svakheter. Vegvesenet ser positivt på at kommunen ønsker å forbedre trafikkforholdene og trafikksikkerheten ved skolen, men mener det bør tilrettelegges bedre for gående og syklende i planområdet.
  – Slik vi ser det vil Arnemovegen ha funksjon både som skoleveg, og som gang - og sykkelforbindelse mellom boligområdene øst for vegen og arbeidsplasser ved sjukehuset og det nye helsearkivet. Ut fra hensyn til trafikksikkerhet og framkommelighet for myke trafikanter anbefaler vi at det reguleres inn fortau eller gang – og sykkelveg langs Arnemovegen, skriver de og anbefaler samtidig at det reguleres inn fortau langs Skolegata og at en del av utkjørslene i området forbedres.

Roger Nilsen skjøt seg til tredjeplass under Trippelstevnet i Os i helgen. Eline Westum sikret seg også en tredjeplass i junior 16-17. Mens Emma Olea Eide havnet på fjerde i klassen eldre rekrutt 14-15. Mange tynsetinger deltok på helgas skytinger i Dalsbygda, på Os og Narjord. Se resultater.

FRA SKI TIL ORIENTERING: Kviknejenta Marit Grøtli Svergja har nettopp avsluttet skisesongen. Onsdag innledet hun orienteringssesongen med sprintcup i Alvdal sentrum. Foto: Ivar ThoresenSiste del av Sommerløpene i Nord-Østerdal, langdistansen, gikk av stabelen i Folldal søndag. Flere av de unge lovende orienteringsløperne fra Tynset sikret seg igjen gode plasseringer. Kviknedølen Mari Grøtli Svergja slo nest beste jente i klassen D15-16 med tre minutter. Jørgen Schjølberg fikk igjen en god plassering med tredjeplass i H 15-16, mens Gaute Kvittum Nytrøen tok fjerdeplassen i H 17-18. Se alle resultatene her.
   • Les også:

Ida HøsøienÅrets store orienteringshappening i Nord-Østerdal går av stabelen denne helga. Sommerløpene i Nord-Østerdal startet med sprint i Alvdal fredag. Flere unge lovende tynsetinger, som blant annet Ida Høsøien (bildet) løp inn til fine plasseringer. Moroa fortsetter lørdag med mellomdistanse ved travbanen i Tynset. Les om fredagens sprint og se resultater her.

annonse