annonse

Notiser

Fylkesmannen i Hedmark, NLR og Nasjonalparkstyret for Forollhogna arrangerer gratis fagdag om rydding av beiter i Vangrøftdalen 1. september.
 Fylkesmannen mener gode utmarksbeiter er en svært viktig ressurs for landbruket. Gjengroing av utmarksbeiter er en stor utfordring i hele fylket. Ofte er dette arealer som i utgangspunktet var svært produktive. Ryddede arealer gir god effekt på produksjon av beite/fôr, og blir et betydelig bidrag til å opprettholde et levende og vakkert kulturlandskap.
 Fagdagen vil ha fokus på hvilke områder som bør ryddes: hvor er det hensiktsmessig å rydde, hvor er det potensial for gode beiter. Ut fra vegetasjonssituasjonen i de ulike områdene vil en gjennomgå ulike ryddingsmetoder/-teknikker.

aarskogmauritzDu kan lese Advokat Mauritz Aarskogs kronikk om hans syn på konsesjonsbehandling av fast eiendom her

merete erlans

Ordfører Merete Myhre Moen er forskrekket over hva Helsepartiet uttaler rundt etableringa av Norsk Helsearkiv. Les kommentaren her.

Talentcup Hamar
I fjor spilte Tynsets J16-lag seg helt fram til semifinalen i fotballturneringen HamKam Talent Cup. Laget kom nesten like langt denne gang, men søndag formiddag ble det brå stopp i kvartfinalen, mot svenske Adolfsbergs. 2-1 vant svenskene til slutt etter en jevn og spennende kamp. Svenskene gikk opp i ledelsen, før Tynset umiddelbart svarte med utlikning av Sunniva Solly. Men etter pause tok svenske på nytt ledelsen, og da gikk piffen ut av tynsetspillerne. Men heng ikke med hodet jenter, dere viser at dere er med blant de aller beste. Både i TalentCup på Hamar og i Norway Cup tidligere i sesongen. Slik gikk det i starten av turneringen.

bt

Tynsets unge lovende J16-lag i fotball, med noen innlånte forsterkninger, reiser fredag kveld til Hamar for å spille Talentcup. Mulighetene for å møte storheter på jentesiden i fotballen er absolutt tilstede i og med at Lillestrøm,Røa og Lyn, for å nevne noen, er der med sine lag. I gruppespillet møter de rødkledde svenske Brommapojkarna,Skedsmo og Heming. De to beste lagene går til a-sluttspillet. Forøvrig et sluttspill hvor Tynset i fjor kom til semifinalen. På bildet ser vi fra venstre: Anna Vangen Lunåsmo, Ingrid Nystuen, Anniken Røe Barbakken, Sunniva Tellebon, Inga Sandvold og Goro Enget. I tillegg stiller følgende spillere for Tynset:  Mina Vårtun Aaen og Sunniva Sollid (begge innlånt fra Alvdal), Maria Lingsell (innlånt fra Os/Nansen), Ida dan Xu, Lisabet G. Mælen, Vivian Moen, Susanne Moen, Birgitte Moen og Anna B. Johansen.

 

 

 

Politiet melder om at en mann er pågrepet i besittelse av en mindre mengde narkotika. Det skjedde klokka 09.35.

Etter en lang dag felte jegerne en stor hannbjørn på Østkjølen i Alvdal i ettermiddag.
LES MER HER

Skøyteløperne fra Tynset startet sesongen med Sommerløpet i Vikingskipet onsdag til lørdag. Nils Harsjøen gikk inn på 11. plass på 500 meter og 5. plass på 1 000 meter. Fosi Mohamed Suleiman gikk inn til 10. på 500 meter og 6. på 1 000 meter. Ole Bjørnsmoen Næss gikk inn til 6. plass på 3 000 meter med tiden 3.56,21.

TronfjellveienJanIngeUtgraving

Takstrapporten viser at det koster 4,7 millioner kroner å sette i stand vegen på Tron etter det voldsomme regnværet i juli. Les mer her:

Fylkesmannen i Hedmark har utvidet skadefellingstillatelse på brunbjørn i deler av Rendalen, Alvdal, Tynset, Tolga og Engerdal kommuner med elleve dager. Den gjelder nå fram til midnatt mandag 21. august. LES OGSÅ: – Rovdyra gjør oss ekstremt utålmodige

parkveien19

Statens vegvesen har vurdert adkomst til en planlagt seksmannsbolig på eiendommen Parkveien 19 som SK Bygg planlegger. Kommunen kan vedta en dispensasjon for foretaket. Statens vegvesen ber i så fall om at man får til en felles utkjøring fra denne eiendommen og naboeiendommen som ligger nærmere rundkjøringa. Årsaken er at det er planer om blant annet å senke rundkjøringa og ønsket om å fjerne utkjøringa fra eiendommen som ligger nærmere rundkjøringa.

Hverken Asbjørn Lunsæter, Lonås, eller Odd Arne Pedersen, Fåset, hadde dagen på feltbanen da finalen under Landsskytterstevnet i Førde ble skutt fredag ettermiddag. Asbjørn fikk åtte treff, tre indre,  på sine 12 skudd, mens Odd Arne skjøt sju treff, en indre. Dermed havnet de et stykke ned på lista som Ørjan Metveit, Imenes, vant.

Iver Nymoen, Kvikne, hadde et godt utgangspunkt med 30 treff på innledende skyting. Det startet veldig bra for Iver, men på skudd nummer seks kom det en bom med små marginer. Dermed endte 12-skudden i finalen for Ivers del med 11 treff. 41 treff, tre av de indre i finalen, lar seg absolutt høre, uansett. Plasseringsmessig er Iver rangert som nummer 22.

 

Tynsets G19-lag spiller torsdag kveld kvartfinale i B-sluttspillet i Norway Cup mot KIL/Hemne, etter at Skjoldar ble slått 2-1 i åttendelsfinale tidligere på dagen. G17 tapte sin kvartfinale i B-sluttspillet med 1-2 mot Holmen torsdag formiddag.

Etter funn av sauekadaver bekreftet tatt av bjørn ved Tron i Alvdal, utvider Fylkesmannen i Hedmark skadefellingstillatelse på brunbjørn i Rendalen, Tynset, Tolga og Engerdal kommuner til også å gjelde i Alvdal kommune øst for Glomma. I tillegg forlenges tillatelsen med én uke til torsdag 10. august klokken 12.00.

Tynsets G17 fortsatte trenden fra siste gruppespillkamp og slo Molde 3-0 i B-sluttspillet slik at de er klar for kvartfinalen i Norway Cups B-sluttspill. Holmen er motstander i kvartfinalen torsdag formiddag.

Tynsets G19-lag knuste Sandviken hele 6-1 i B-sluttspillet i Norway Cup onsdag ettermiddag. Tynset møter torsdag formiddag Skjoldar i 1/8-finale.

Westum K
Juniorskytter Kristian Westum (bildet) prikket inn alle prøveskuddene, men da alvoret startet på bane under Landsskytterstevnet i Førde kom det en nier på første skudd og dermed sprakk drømmen om fullt hus. Kristian fikk flere utfordringer undervegs, og endte på 243 på sin 25 skudd.

 

Nord-Østerdal skyttersamlags sine antatt beste seniorskyttere nådde ikke helt opp i den knallharde samlagsskytinga i Førde under Landsskytterstevnet tirsdag kveld. Det endte til slutt med en tiendeplass for våre skyttere. Fåsets Torgeir Graneng skjøt 97, og Tynsets Roger Nilsen skjøt 99. Med seg på firemannslaget hadde de rørosingene Erland Haugen (96 poeng) og Hans Runar Kojedal (95 poeng). Totalsummen ble 387, og avstanden opp til vinnerlaget Rogaland var på kun fire poeng.

Eline Westum
Eline Westum, (bildet) reiste seg etter baneskytinga, og er klar for feltfinalen i eldre rekrutt etter å ha skutt 30/23 i dag. Her er en oversikt over resultatene til de andre lokale skytterne under Landsskytterstevnet i Førde tirsdag 1. august. Emma Olea Eide, Tynset, rekrutt, bane 232, Markus Trøan Lillebo, Tynset, eldre rekrutt  felt 26/10, Vebjørn Trøan Lillebo, Tynset, klasse 4 bane 220, Britt Nesteby, Tynset, klasse 4 bane 237, Per Erik Oldertrøen, Tynset, klasse 4 bane 233,  Julie Østgård, Tynset, rekrutt bane 223. Odd Arne Pedersen, Fåset, klasse 4, bane 215, Heidi Baar, Lonås, klasse 4, bane 235, Asbjørn Lunsæter, Lonas, klasse 4, bane 244, Othilie Lunsæter, eldre rekrutt, felt 26/10, Vemund Lunsæter, Lonås, rekrutt, bane 232, Per Iver Mælen, Lonås, rekrutt, bane 235, Marie Stubsjøen, Lonås, klasse 4, bane 229.

annonse