annonse

Notiser

MONTERING: Beate Hjertager, Svein Magne Storaas og Wenche Høye  varsler om monteringsarbeider i rundkjøringa onsdag og torsdag. Foto: Erland VingelsgårdMONTERING: Beate Hjertager, Svein Magne Storaas og Wenche Høye varsler om monteringsarbeider i rundkjøringa onsdag og torsdag. Foto: Erland Vingelsgård Onsdag og torsdag blir det arbeider i rundkjøringa ved Domus. Kunstneren Christian Sunde skal montere "Veivesener", som har fått en million i støtte fra Sparebanken Hedmarks kunstfond. Styrelederen i kunstfondet, Wenche Høye, var på "inspeksjon" tirsdag, da hun passerte Tynset. Kultursjef Beate Hjertager ogSvein Magne Storås ved teknisk etat oppfordrer folk til å ta hensyn til det somvil skje i rundkjøringa de to neste dagene. 

138

En person ble kjørt til helsesjekk etter en kollisjon på Auma mandag ettermiddag. Personbilen skulle svinge av riksveg 3 mot Strømmen og ble påkjørt bakfra av en trailer som ikke greide å stoppe i tide. Traileren kjørte inn i personbilen og det ble en del materielle skader. Det er ikke klart om føreren av personbilen ble påført skader.  Det er svært kraftige bremsespor etter traileren på stedet. 

Styret i Opplandskraft har vedtatt å investere 900 millioner kroner til utbygging av Tolga kraftverk. Kraftverket vil gi 205 GWh ny kraft, som tilsvarer forbruket til vel 10 000 husstander. – Nå har styrene i alle Opplandskrafts eierselskaper gjort en investeringsbeslutning og vi vil starte bygging av Tolga kraftverk i løpet av relativt kort tid. Utbyggingen vil gi betydelig tilskudd av fornybar og regulerbar kraft og store ringvirkninger i lokalsamfunnet, sier daglig leder i Opplandskraft, Egil Skøien i ei pressemelding. Tolga kraftverk vil utnytte fallet i Glomma gjennom Tolga sentrum fra Hummelvoll og ned til foten av Eidsfossen. Beregnet produksjon for det nye kraftverket er ca. 205 GWh. 

På grunn av vedlikeholdsarbeider på Rørosbanen, vil det lørdag og søndag bli satt inn buss for tog. Dette gjelder strekningen Hamar-Røros/Trondheim.

Terje Hylen

Høyres Terje Hylen (bildet) slo fast at salget av tomta ved Kvikne-hotellet til Kvikne Eiendom er en svært positiv sak. Kommunestyret vedtok tirsdag at den fire mål store tomta skulle selges for 400 000 kroner, og Kvikne Eiendom tar sikte på å bygge lokaler for Visbook. Hylen hadde lyst til å klappe for saken. Ordfører Merete Myhre Moen sluttet seg til og sa at prisen kunne vært lavere, men kjøperne og Visbook kan komme tilbake å søke om støtte fra næringsfondet, sa hun.

Turorientering
Orienteringsgruppa i Tynset idrettsforening har klagjort for turorientering og sykkelorientering også i år.  Trene er gradert i fargekoder etter vanskegrad og tilgjengelighet. Blå turer: Passer for nybegynnere og de som ønsker lettere turer. Barnas turorientering går inn i dette tilbudet. Selges som egen turpakke med egne klippekort, men går også inn i den vanlige turorienteringspakka, og det er 15 poster. Turpakke: Blå turer, er som det forannevnte. Røde turer krever litt mer kjennskap til kart, mens svarte turer er fjellorientering. Til sammen er det 50 poster. Sykkelorienteringa har 15 poster. Konvolutter med kart og klippekort er i salg på Alvdal Tynset Sport og Circle K.

Fem lammekadavre er funnet i Gammeldalen de siste dagene og ulven er fremdeles på frifot. I tillegg rapporteres det om lam som er tatt av gaupe i samme område.
Jegerne har vært rett i hælene på ulv flere ganger i den siste måneden uten at det har kommet til felling. Fellingstillatelsen på to ulver i deler av Tynset, Tolga, Os og Rendalen varer foreløpig til torsdag klokken 12.  • Les også: Ulven er fremdeles i området

Sent lørdag kveld stoppet politiet en bilist i Tynset sentrum på grunn av mistanke om at personen kjørte i påvirket tilstand. Bilisten ble tatt med for at eventuell rusgrad skulle stadfestes.

En 28 år gammel mann fra Tynset må møte i Nord-Østerdal tingrett etter å ha kjørt i 138 kilometer i timen i 80-sona på riksveg 3 i slutten av april. Førerkortbeslag skjer normalt etter å ha passert 116 kilometer i timen. Spørsmålet er betinget eller ubetinget fengsselsstraff.

Politiet melder på Twitter om at en kvinne i 50-åra har blitt stoppet i Tynset og blir anmeldt for å ha kjørt bil uten å inneha gyldig førerkort.

Quiz-general Bersvend Salbu minner om at det er sesongavslutning på quizen på Tynset Hotell fredag kveld. De siste månedene har det vært en formidabel oppslutning og det håper Salbu skal vedvare. - Det er TUS-gjengen som har spørsmålene og det blir "utrolige" premier til vinnerne. Folk må være tildig ute for å sikre seg gode plasser...

Tynset JFF arrangerer også i år jaktlagskyting for alle jaktlag i Tynset kommune. Dette skjer den 10.06.18. Jaktlag i andre kommuner har også anledning til å delta. Jaktlagskytingen er et populært arrangement der deltakerne får sine 30 obligatoriske skudd for å avlegge storviltprøven. Det er også mulig å ta storviltprøven som en del av jaktlagskytingen. Det har årlig vært trekning av en elgkalv gitt av Tynset kommune i denne forbindelse. Elgkalven kan kun tildeles etablerte jaktlag som har jakt i Tynset kommune. Nå søker Tynset JFF om tildeling av en elgkalv fra kommunen.

Tynset Damekor under dirigent Jon Baxendale holder sin tradisjonelle vårkonsert i Kjæreng grendehus onsdag 30. mai. Koret er blant dem som hyller Vidar Sandbeck i 2018, 100 år etter hans fødsel. Noe stoff av Sandbeck står på programmet, og ikke minst skal publikum få være med i allsang! Damene i koret har svingt seg rundt med smørbrød og kaker også, og det blir lotteri med åresalg.
  Tynset trekkspillklubb medvirker under konserten, og har en egen avdeling.

Mandag 28. mai er det språkkafè på Tynset Frivilligsentral. I tillegg til kaffe og prat får de som møter opp høre om Somalia, av Saleban Abbi Gedi. Frivilligsentralen ønsker alle velkommen.

Eldrid Hovde
Eldri Hovde søkte om 75 000 kroner i støtte fra Tynset kommune. Tilskuddet skulle eventuelt benyttes i forbindelse med oppstart og markedsføring av hudpleie/skjønnhetssalongen Oasen.  Salongen er etablert på Amfi, i samme lokaler som Chili Frisørteam. Formannskapet fulgte innstillingen fra næringskonsulent Bernt Robert Hansen og sa nei til å støtte Eldri Hovde.

Annette Grøtli Fossen, som har etablert frisørsalong i Tylldalen, fikk nei på sin søknad om 58 000 kroner i etableringsstøtte. Det vedtok et enstemmig formannskap torsdag.

Tynset Idrettsforening håndballgruppa skal også i år arrangere en eliteturnering i håndball for herrer, nå med navnet Savalen Cup. Denne skal foregå 3. - 5. august, og fire av landets beste lag skal delta. Det er Elverum, Drammen, Haslum og Kolstad. I den forbindelse søker arrangøren Tynset kommune om økonomisk støtte i størrelsesorden 50 000 kroner til arrangementet. 

Utrykningspolitiet har fredag avhoildt fartskontroll på Kvikneskogen, hvor de målte bilister som kjørte riksveg 3. Det resulterte i ett førerkortbeslag og 11 forenklede forelegg. Føreren som endte opp med å få førerkortet beslaglagt kjørte i 120 kilometer i timen 80-sona hvor fartsmålingen ble gjennomført.

TRÅKKET TIL: Det manglet ikke energi og innsats i duellene på Steimoegga tirsdag kveld. Her takler Alvdals Liv Marie Lagmannsveen Tynset-kaptein Ingeborg Hagen så det lukter svidd. Foto: Ivar ThoresenDet ble tett og jevnt da Alvdal møtte Tynset 2 til lokaloppgjør i damenes 4. divisjon tirsdag kveld. Det ble en kamp full av innsats og dueller, som her mellom Alvdals Liv Marie Lagmannsveen og Tynset-kaptein Ingeborg Hagen. Det endte 2-2 til slutt. Les mer om kampen på Alvdal midt i væla. Foto: Ivar Thoresen

To personer er sendt til Tynset sjukehus for sjekk etter et trafikkuhell ved Kvennan. En personbil, med to personer i, kjørte av Fylkesveg 30. De kom seg begge ut av bilen på egenhånd, men blir tatt med til sjukehuset for helsesjekk. Det er for tiden manuell dirigering ved ulykkesstedet. Det opplyser politiet i Innlandet.

annonse