Kokk Håkon Magne Skjøren stusser når han og Tynsetingens journalist kommer inn døra på Tynset kebab house. Navnet og de lite pene klistremerkene på vinduet gir inntrykk av at du er på vei inn på et gatekjøkken. Når du er inne åpenbarer en ganske flidd restaurant seg. Lokalet er lyst og velstelt, uten et snev av matos, og det har flere sjarmerende små detaljer i innredning og interiør. De ansatte er pent kledd, imøtekommende og behjelpelige.
– Dessverre fører navnet med seg negative vibber, sier han.
– Men jeg tror dette er et av de mest strøkne kebabstedene jeg har vært inne på.
Les også: Tynsetingen tester mat for deg
Strøkent kebabsted
Kebab house er godt besøkt hele ettermiddagen av både grupper av ungdom, familier og par, og det er en jevn strøm med folk innom og henter takeaway. Ut fra besøkende den dagen og tidligere dager journalisten var innom virker det som dette er Tynsets mest populære restaurant.
Etter en tur på toalettet kommer kokken tilbake med et stort smil. Da har han sett den søte anordningen for stellebord de har på Kebab house.
– Det var et artig stellebord, sier han og viser til hvor avgjørende sjarmerende små grep kan være.
Det gode førsteinntrykket får et lite stikk når vi får menyen. Menyen tilbyr stort sett alt.
– De gjør samme feil som mange andre, sier Skjøren.
Med 92 retter på menyen er det en selvfølge at de ikke klarer å lage alle like gode og det gir et rotete inntrykk.
Kokken velger en av stedets mest populære retter. En rullekebab med lam, mens journalisten går for lammefilet. Siden begge kjører blir det Cola og Farris, men Tynset kebab house har et godkjent utvalg av enkle kvalitetsviner til respektable priser – Litt over dobbelt påslag av prisen til Polet er en bra restaurantpris.
Les også: Waagans– En trygg klassiker
Mer enn god kebab
Kebaben er en klar vinner.
– Det er meget god kebab, fastslår kokken.
Salaten og tomaten er knasende og frisk, sausen er passe sterk og kjøttet er saftig og godt selv om han hadde foretrukket grillet kjøtt framfor skavet og stekt.
– Kebab har egentlig et feil rykte. Det er jo godt brød, godt kjøtt, litt salat og dressing, sier han.
Lammefileten får ikke like gode skussmål. Den serveres på en litt overlesset tallerken hvor alt svømmer i saus. Du går ikke derfra sulten, men for smak og utseende kunne den vært servert litt annerledes. Grillspydet med ferske grønnsaker og soppen er smakfulle, men den store mengden vasne opptinte grønnsaker trekker ned. Du kan velge hvordan potetene skal tilberedes, noe som er et pluss. Fileten er god, men dessverre krydret med grillkrydder.
– Litt trist at de ikke bare har salt og pepper på en så god filet, sier Skjøren.
– Med små enkle grep – litt mindre saus, ett grillspyd til, kutt de frosne grønnsakene og grillkrydret– kunne de lett ha løftet retten, legger han til.
Mye å tjene på små grep
Konklusjonen er klar. Tynset kebab house har forbedringspotensial, men er et sted voksne par kan gå for å spise en hyggelig og god middag med en skikkelig flaske vin. Samtidig har de meget god kebab for ungdommen.
– Jeg ble positivt overrasket, sier kokken som godt skjønner hvorfor restauranten er så godt besøkt.